Tehnologia Filtrului

Aerul este un amestec de 21% oxigen, 78% azot, 1% argon și o cantitate mică de alte gaze. După cum se vede în figură, aerul pe care îl respirăm; De asemenea, conține particule și gaze formate ca urmare a naturii, oamenilor și proceselor industriale. Acestea includ particule și gaze la care trebuie să fim atenți; sunt cei care ne dăunează sănătății, confortului, zonelor în care trăim și produselor pe care le producem.

 

 

a) Diferite gaze, vapori de apă, dioxid de carbon, metan, monoxid de carbon, ozon, amoniac, oxizi de azot și sulfură de hidrogen.

 

b) cantități mici de argon, neon, heliu, kripton, hidrogen și xenon.

 

c) impurități atmosferice, cenușă vulcanică, sare de mare, pulberi, nisip, polen, mucegai și spori bacterieni. 21% Oxigen 78% Azot

ВЪЗДУХЪТ КОЙТО ДИШАМЕ

 

 

 

 

 

 

 

particule

Particulele sunt particule solide și lichide suspendate în aer.

Forma atașată ne ajută să vizualizăm dimensiunea particulelor cu dimensiunea unui păr uman și a altor obiecte din ochii noștri.

 

ГРАНУЛИ

1 micron = aproximativ 1/25400 in.

 

 

 

 

25 microni

Particule vizibile cu ochiul liber

10 micron Prafuri atmosferice grele, cenușă zburătoare

5-10 micron Mold, polen, pulberi atmosferice medii

1-5 microni

Bacterii, pulberi atmosferice ușoare

Fum de țigară .3-1 micron, bacterii, vapori metalici

 

 

Dimensiunile anumitor particule mici din micron

 

 

 

Măsurarea poluării cu particule

Cantitatea de particule de diferite dimensiuni în aer este măsurată de masa sau numărul de particule. În plus, există oa treia metodă făcută luând în considerare comparația optică a petei lăsate de particule pe un fundal alb. Filtrele sunt testate pe baza acestor trei metode.

 

particledlametek

My status